radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDimarts, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Dimarts, 18:00-19:30
Blanes no vol incrementar les Ordenances Fiscals del 2021
, / 225 0 0

Blanes no vol incrementar les Ordenances Fiscals del 2021

Comarcal Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
Home Comarcal Blanes no vol incrementar les Ordenances Fiscals del 2021

L’Ajuntament de Blanes ha convocat per demà dijous al vespre una sessió extraordinària del ple municipal amb un únic punt a l’ordre del dia. Serà per debatre les noves Ordenances Fiscals que regiran al municipi a partir de l’any vinent, la proposta de les quals no contempla cap increment en la modificació de tipus impositius o quotes, mantenint d’aquesta manera les actuals.

Segons ha afirmat l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, la situació actual que ha imposat la Covid-19 ha fet que el govern blanenc aposti per continuar impulsant “mesures econòmiques que puguin ajudar als blanencs i blanenques a refer-se de l’impacte que està provocant, sobretot a nivell social”. A la vegada, Canosa ha recordat que durant els darrers mesos s’han anat aprovant altres mesures per pal·liar els efectes de la pandèmia, com ha estat la modificació de taxes i preus públics. L’alcalde blanenc afirma també que es vol fer més eficient el funcionament municipal, “optimitzant despeses sense augmentar ingressos”.

Segons informa el consistori de Blanes, les Ordenances Fiscals pel 2021 que es porten a debat al ple de demà dijous reajusten la taxa d’escombraries en els habitatges d’ús turístic, i posa en marxa un nou epígraf que regula les anomenades ‘llars compartides’. Es tracta d’ajustaments que cal incloure en la tipologia d’habitatges per a l’aplicació del Decret 75/2020 del passat 4 d’agost emès per Turisme de Catalunya.

Si la proposta d’ordenances prospera, aquestes quedaran aprovades de forma provisional, obrint-se un període d’exposició pública durant 30 dies hàbils abans no s’aprovin definitivament.