radiopalafolls.cat


play

Ara fem

In-diferent
Eduard Ortega
Diumenge, 13:00 -14:00

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
La web municipal de Palafolls aprova en transparència, segons un estudi de la UAB
, / 202 0 0

La web municipal de Palafolls aprova en transparència, segons un estudi de la UAB

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Societat La web municipal de Palafolls aprova en transparència, segons un estudi de la UAB

El nostre municipi ha rebut aquesta qualificació del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquest organisme analitza la transparència en la informació que donen els webs dels municipis d’arreu del territori, utilitzant diversos indicadors.

Segons el darrer informe emès per la UAB, Palafolls compleix amb 24 indicadors dels 48 que s’analitzen per conèixer la informació donada, un 50% del total.

Segons les dades del laboratori, el web www.palafolls.cat dona informació bàsica sobre el govern i el seu contacte, però considera insuficients altres dades sobre la biografia i/o currículum dels càrrecs electes, tampoc de l’oposició, així com considera que manca informació sobre la gestió dels recursos col·lectius -pel que fa a informació sobre òrgans de govern, competències o organigrama polític vigent. Malgrat tot, la web palafollenca mostra a dia d’avui alguns indicadors ja millorats respecte el que mostren les dades del laboratori universitari.

Les dades de la UAB mostren que la web dona suficient informació sobre pressupostos, salaris, contractacions o subvencions, entre altres, així com sobre el municipi de Palafolls.

D’altra banda, segons les dades del laboratori de la UAB la web palafollenca no ofereix prou eines per la participació ciutadana, assolint només 2 dels 7 indicadors analitzats.

Tot i així, si es comparen les dades globals sobre Palafolls d’enguany d’aquest organisme universitari amb les del passat 2019, s’observa una millora percentual de 12 punts, tenint en compte que en l’anàlisi de l’any passat s’incloïen 4 indicadors més.

El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB ha atorgat bona nota a ajuntaments veïns com el de Malgrat, que ha rebut el segell Infoparticipa 2019 per assolir gairebé el 94% de transparència a la web. Per la seva banda, la localitat veïna de Blanes rep un 37,5% en l’últim anàlisi, i Tordera frega el 40%.