radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Home Salut La vacunació de la grip es farà en espais cedits per l’Ajuntament

La vacunació de la grip es farà en espais cedits per l’Ajuntament

Salut

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 347 0

Cada any, aproximadament a finals d’octubre, s’inicia la campanya de vacunació contra la grip estacional, especialment dirigida al col·lectiu de risc contra aquest virus; bàsicament gent gran, personal mèdic o persones amb patologies que podrien veure’s afectades per culpa de la grip.

Enguany, però, la campanya no es farà al CAP de Salut ja que el consistori palafollenc cedirà a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva alguns espais municipals per tal de dur a terme campanya.

D’aquesta manera s’evitarà usar el CAP de salut del nostre municipi per administrar la vacuna.

Encara no se sap quins seran els locals que es faran servir per a la campanya, ni les dates en les que es començarà a vacunar a la població de risc, ni com s’organitzaran les visites, però amb aquesta descentralització es vol deixar el CAP de salut disponible pel tractament d’altres consultes mèdiques en temps de coronavirus.  

Habitualment es calcula que a Palafolls hi ha unes 2.000 persones dins el col·lectiu de risc i, per norma general, s’acostumen a vacunar entorn al miler de persones.

Cada any la vacuna administrada és diferent, ja que s’adequa  anualment a partir a les mutacions observades en altres parts del món on la grip afecta primer. És per això que es recomana vacunar-se cada any, per que la vacuna és diferent.

A Palafolls serà la primera vegada que es descentralitza aquesta vacunació, mentre que en municipis propers com Malgrat, ja l’any passat es van usar espais diferents al CAP per fer la vacunació, com el Mercat Municipal, el centre cívic, l’Escola d’Adults o el casal d’avis.

Segons confirmen fonts del consistori malgratenc, enguany també es farà, descentralitzadament, en aquests espais.