radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Comarcal Blanes recull 100 quilos de deixalles del seu fons marí en la primera neteja en un any

Blanes recull 100 quilos de deixalles del seu fons marí en la primera neteja en un any

COMPARTEIX-HO
, / 210 0

Foto: Ajuntament de Blanes

Divendres passat, un equip de diversos bussejadors va estar treballant al fons marí de l’entorn de la Roca de SA Palomera de Blanes per tal de netejar-lo de les deixalles que s’hi acumulen. Es tractava de la primera jornada de neteja en aquest espai des de feia un any, ja que la darrera es va dur a terme el setembre del 2019 i el coronavirus havia impedit que se’n poguessin realitzar més.

La neteja, organitzada pel Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes i que va comptar amb la participació de 10 bussejadors voluntaris de Blanes SUB, va aconseguir recollir fins a 100 quilos de deixalles acumuades als dos costats de platja de Sa Palomera, llocs on els corrents marins hi condueixen les escombraries. Enguany s’han recollit nous tipus de residus, com han estat guants i mascaretes, així com deixalles menys habituals, com ampolles d’alcohol gairebé plenes, un test PCR o unes ulleres de sol. La neteja va treure del fons altres elements malauradament més comuns, com tovalloletes, compreses o bolquers, així com burilles de cigarreta, llaunes de beguda o articles de pesca.

Paral·lelament a l’actuació dels 10 submarinistes, 4 persones recollien i seleccionaven les deixalles que anaven apareixent del fons marí.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, a diferència d’anteriors ocasions en què s’han organitzat neteges de fons marí, aquest cop no es va cobrir la superfície de la platja, en seguiment de les mesures de seguretat marcades per la COVID. Tampoc no es va fer difusió de la neteja ni es va promoure l’acció perquè els banyistes hi prenguessin part ajudant a fer la selecció de les deixalles recollides.

A la platja de Blanes, l’última neteja que es va fer va ser el 31 de gener, després del pas del temporal Gloria.