radiopalafolls.cat


play

Ara fem

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 23:25 -00:00

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Inici » Bon balanç del Punt Lila instal·lat al Gràcies Palafolls

Bon balanç del Punt Lila instal·lat al Gràcies Palafolls

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 379 0

La Festa Major de Palafolls adaptada a les circumstàncies del coronavirus, el Gràcies Palafolls, ha tornat a acollir enguany un Punt Lila. Es tracta d’un espai físic on poder difondre informació entorn a feminismes, prevenció de violències masclistes, educació i diversitat sexual, entre altres àmbits. A la vegada, el punt també és un punt de seguretat on poder atendre casos de violència masclista o LGTBIfòbica que es puguin produir durant la festa. El punt, instal·lat a la plaça del Fòrum Palatiolo, ha acollit durant les nits de la festa les demandes i inquietuds de les persones que s’hi ha acostat.

La Gemma, una de les responsables del punt, impulsat des de Cúrcuma Cooperativa, explicava al llarg de l’última nit d’activitat del Punt Lila que l’espai també ofereix dinàmiques a qui s’hi acosta per poder generar debat entorn a les temàtiques que s’hi treballen.

Segons explicava la responsable del punt, per l’espai hi han passat persones amb ganes de conèixer què es fa des del Punt Lila, d’altres que ja saben quina és la funció de l’espai i ja hi han participat i d’altres que s’interessen per l’activitat que s’hi desenvolupa.

L’últim dia d’activitat, les responsables del Punt Lila feien una valoració positiva sobre el seu pas pel Gràcies Palafolls, on s’hi han estat durant les 3 nits de concerts, i destacaven l’interès de les persones que s’hi han apropat i la diversitat generacional que hi han observat.

L’any passat, Palafolls ja va comptar amb un Punt Lila durant les nits de les barraques de l’AlterFesta, que també tenir una bona rebuda entre els assistents a la festa. Des de l’àrea de Joventut del consistori es va valorar ampliar les funcions del punt de cara a aquest any, que ha pogut tornar-se a instal·lar a les nits de concerts malgrat l’adaptació dels actes a les circumstàncies de la pandèmia.