radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
L’Institut de Palafolls comença curs amb prop de 600 alumnes i amb totes les mesures davant del coronavirus
, / 259 0 0

L’Institut de Palafolls comença curs amb prop de 600 alumnes i amb totes les mesures davant del coronavirus

Ensenyament

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Ensenyament L’Institut de Palafolls comença curs amb prop de 600 alumnes i amb totes les mesures davant del coronavirus

Ahir dilluns arrencaven les classes del nou curs escolar 2020-2021 a les escoles de Palafolls. També ho feia a l’Institut de la Font del Ferro, on ahir només es feien presentacions i avui dimarts arrenquen les classes lectives.

Ho fan amb totes les mesures de prevenció i seguretat davant del coronavirus i, igualment com en el cas de les escoles, establint accessos determinats i en dos torns depenent dels cursos. així, s’ha establert que entre 7:50 i 8:00 entressin els alumnes de Batxillerat, 4t i 3r d’ESO, i 10 minuts més tard ho fessin la resta de cursos, tot plegat repartit en 5 accessos diferents. El procediment es repetirà a la sortida del centre.

 Enguany, el curs a l’institut ha arrencat amb 590 alumnes, gairebé una trentena més dels que van començar-lo ara fa un any, i la valoració del primer dia de classes lectives és satisfactòria per part dels responsables del centre, els quals asseguren que on més complicada és la gestió és a les hores d’esbarjo.

Jordi Bonet és el director de l’Institut de la Font del Ferro de Palafolls.

Des del centre asseguren que el coronavirus ha obligat a l’institut a adaptar les seves dinàmiques habituals, i afirmen que afectarà el desenvolupament pedagògic de la tasca docent, ja que s’ha de dedicar part del temps al compliment de les mesures sanitàries. D’altra banda, les possibles afectacions de la Covid-19 poden fer trontollar també la planificació feta inicialment. Des del centre informen que tampoc han pogut fer tots els desdoblament necessaris per qüestions d’espai.

Bonet assegura que aquest curs suposarà un altre tipus d’aprenentatge i que, en aquest moment, no es pot planificar a llarg termini, vetllant perquè les decisions que es prenguin siguin molt adaptables. 

De moment, des del centre expliquen que s’ha treballat en la planificació del primer trimestre, el qual preveuen que sigui d’adaptació, i esperen que de cara al segon es puguin incloure més activitats dins del calendari, en funció de com avanci tot plegat. 

 

La Llar d’Infants Palafollets també arrenca curs

La Llar d’Infants Municipal de Palafolls ha començat aquesta setmana també el seu nou curs 2020-2021, obrint les portes amb totes les mesures necessàries per minimitzar el risc de contagi per coronavirus. La Llar acull durant aquest curs entorn a una cinquantena de nens.