radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00-13:20
Home Ensenyament Primer dia amb les mesures de pacificació als carrers de la zona escolar

Primer dia amb les mesures de pacificació als carrers de la zona escolar

COMPARTEIX-HO
, / 405 0

A Palafolls, l’arrencada d’aquest nou curs 2020-2021 també presentava com a novetat la pacificació de la zona escolar, on s’han establert diverses mesures per tal de fer més fàcil la gestió de la mobilitat a les hores d’entrada i sortida dels centres.

Aquest matí, diversos agents del cos de la Policia Local vetllaven per la seguretat dels infants i les famílies i per la bona mobilitat als carrers, on des d’avui s’han començat a aplicar les restriccions del trànsit a les hores d’entrada i sortida dels centres. El carrer Ferrer i Guàrdia, situat entre les dues escoles palafollenques, tindrà els accessos tallats entre les 8:30 i les 9:10 del matí i de les 4 a les 5 de la tarda.

A la zona escolar s’han creat també unes noves zones, que s’han anomenat “Petó i adéu”, on les famílies poden aturar el seu cotxe -sense estacionar-lo- acomiadar breument el seu fill o filla i reprendre la marxa.

Entre les famílies hi ha diversitat d’opinions sobre l’eficàcia de les noves mesures de pacificació de la zona escolar. Mentre que uns opinen que serà “caòtic”, d’altres creuen que és una bona opció i que s’hauria d’haver aplicat ja en cursos anteriors. D’altres es mostren a l’expectativa i s’esperen per fer valoracions.

A banda des les mesures de restricció de trànsit i l’establiment de les zones de “Petó i adéu”, el projecte de pacificació de la zona escolar també ha inclòs el repintat amb color vermell de les cruïlles dels passos de vianants, així com s’han eliminat barreres arquitectòniques elevant els mateixos passos de vianants, que s’han fet de plataforma única.

La pacificació també s’ha fet a la zona de l’Institut de la Font del Ferro, on les classes començaran demà dimarts, i on també s’han aplicat mesures restrictives pel que fa al trànsit rodat i a la gestió de la mobilitat a les hores d’entrada i sortida del centre.