radiopalafolls.cat


play

Ara fem

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dijous, 13:25 -14:00

i després

El PregonerDijous, 14:04-15:00
Entra en vigor la prohibició de fumar sense respectar la distància de seguretat
, / 408 0 0

Entra en vigor la prohibició de fumar sense respectar la distància de seguretat

COMPARTEIX-HO
Inici » Entra en vigor la prohibició de fumar sense respectar la distància de seguretat

Des d’aquest dimarts, a Catalunya no es pot fumar a la via pública o en espais a l’aire lliure quan no es pugui respectar la distància mínima interpersonal d’almenys dos metres.

Tot i que ja s’havia anunciat la passada setmana, ha estat aquesta passada la mitjanit, quan el Diari Oficial de la Generalitat ha publicat la normativa que desenvolupa l’ordre del Ministeri de Sanitat.

La prohibició de fumar s’aplica, també,  a qualsevol altre dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, catximbes o semblants. Només es podrà fumar  en cas de trobar-se a més de 2 metres i mig de qualsevol altre persona.

A banda d’aquesta prohibició, el Diari Oficial també incideix en altres recomanacions de caràcter general com ara limitar les trobades socials als grups de convivència estable i a un màxim de 10 persones.

També reafirma les limitacions dels horaris nocturns dels locals d’oci i restauració, que han de garantir el metre i mig entre taules i de distància a la barra. El decret, a ,més, limita l’horari de tancament a la 1 de la matinada.

A Catalunya, els detalls s’han plantejat en el si del Procicat, l’organisme que fa un seguiment diari de la pandèmia.