radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Home Salut Educació anuncia el protocol pel retorn a les aules

Educació anuncia el protocol pel retorn a les aules

Salut Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 757 0

El conseller Josep Bargalló va anunciar ahir els passos que es seguirà el proper curs per evitar i controlar infeccions de coronavirus a les aules.

El protocol presentat estableix en quins casos s’hauran de fer quarantenes, aïllar grups i realitzar proves PCR per minimitzar el contagi als centres escolars.

D’entrada les famílies que detectin als alumnes símptomes compatibles amb la Covid o febre de més de 37,5 no han de portar els nens a l’escola i han d’avisar  el seu CAP i al centre educatiu mentre s’està pendent del PCR. Tampoc han d’anar a l’escola els alumnes que convisquin amb una persona diagnosticada.

Per la seva banda, els directors són els responsables de coordinar i gestionar el procés dins dels centres, i rebran una formació de l’Agència de Salut Pública abans de començar el curs.

Si algun alumne o mestre es troba malament a l’escola, s’haurà d’aïllar amb mascareta en un espai separat i ventilat i s’avisarà a la família, el CAP i el Servei de Vigilància Epidemiològica que evaluaran la situació per si cal fer una prova PCR, i si cal  aïllar el pacient i les persones amb qui conviu fins a saber els resultats del test. 

En cas de positiu es faran proves PCR a tots els alumnes del grup estable de convivència. 

La directora de l’escola Mas Prats de Palafolls, Laura Duarte, assegura que aquest protocol s’aplicarà a les mesures ja treballades des dels centres palafollencs de cara al proper curs i que s’acabaran aprovant en un futur consell escolar de Palafolls.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha insistit en la presentació del protocol que l’objectiu és que la tornada a les aules sigui segura i que en els casos que es puguin donar tant en l’alumnat com en el personal docent, s’actuï de la mateixa manera per evitar focus de contagis.