radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Palafolls s’adhereix a una campanya per promocionar la lectura durant l’estiu
, / 338 0 0

Palafolls s’adhereix a una campanya per promocionar la lectura durant l’estiu

Cultura Ensenyament

1 minute

COMPARTEIX-HO
Home Cultura Palafolls s’adhereix a una campanya per promocionar la lectura durant l’estiu

El passat mes de març, el nostre municipi va adherir-se a la campanya LECXIT, un programa impulsat des de la Fundació Jaume Bofill amb l’objectiu de millorar la comprensió lectora dels infants.

L’arribada de la pandèmia del coronavirus va obligar a aturar l’activitat d’aquesta iniciativa, que impulsava un voluntariat entre les persones participants. Ara, amb la intenció de continuar promovent la lectura, l’Ajuntament de Palafolls i la Biblioteca Enric Miralles s’han adherit a la proposta «Guanyar un estiu lector», emmarcada dins del projecte LECXIT, i que vol servir per potenciar la lectura «com a motor de formació acadèmica i personal dels nens i nenes».

Anna Rovira, tècnica d’Educació de l’Ajuntament de Palafolls, explica que tot plegat es fa per poder reactivar el projecte LECXIT però adaptant-se a les circumstàncies actuals. Es farà a través del que s’ha anomenat «Kit Lector», amb eines per promocionar la lectura entre els infants i també les famílies.

El «Kit Lector» s’ofereix a totes les famílies amb nens i nenes de 4t, 5è i 6è de primària, i es pot obtenir adreçant-se a la Biblioteca de Palafolls. El kit comptarà amb orientacions per seguir la lectura a casa, entre altres, així com el «Carnet viatger lector» i els llibres sorpresa amb els quals podran aconseguir el «diploma lector».

En total, la Biblioteca Enric Miralles lliura 65 «kits lectors», amb els quals aquest equipament cultural i el consistori palafollenc volen promoure la lectura com una «resposta eficaç per enriquir educativament l’estiu», així com per «garantir un inici de curs amb majors garanties d’èxit».