radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Bombers i ADF demanen no abaixar la guàrdia davant d’un risc d’incendi existent
, / 496 0 0

Bombers i ADF demanen no abaixar la guàrdia davant d’un risc d’incendi existent

Medi Ambient

2 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » Bombers i ADF demanen no abaixar la guàrdia davant d’un risc d’incendi existent

Les pluges d’aquest any han afavorit una entrada d’estiu amb més humitat als boscos respecte altres campanyes, però el risc d’incendi continua existint encara. Aquesta és l’avís que es fa des dels cossos d’emergència davant d’aquesta revetlla de Sant Joan, que malgrat el coronavirus no deixarà de tenir petards i celebracions arreu del territori.

Com cada any, la revetlla és un punt d’especial atenció pels cossos de Bombers i les Agrupacions de Defensa Forestal, sobretot en les zones més boscoses. De fet, Palafolls va patir, l’any passat, un incendi a Ciutat Jardí just la nit de Sant Joan.

Xavier Estopà, cap dels bombers voluntaris de Malgrat de Mar, avisa que, tot i que els boscos estiguin menys estressats gràcies a les pluja caiguda durant els darrers mesos, cal no abaixar la guàrdia, sobretot a les zones forestals. En aquest sentit, recorda que està prohibit llençar petards a menys de 500 metres del bosc.

El bomber ha remarcat la importància de no manipular petards que no hagin esclatat, almenys durant els 30 minuts següents.

Estopà també ha recordat que cal tenir el permís corresponent per fer les fogueres, així com que cal abstenir-se cremar material que pugui suposar un major risc d’incendi.

Per la seva banda, el tècnic de l’ADF Oriol Bassa recordava ahir en una entrevista a Ona Maresme que la gestió forestal és encara una assignatura pendent a la comarca, i que malgrat les pluges el risc d’incendis continua existint. Bassa ha recordat a la població que estigui alerta davant de qualsevol indici de foc forestal que es pugui produir, per tal de poder actuar.

Enguany, les autoritats fan una crida a la responsabilitat també pel que fa a la necessitat d’evitar l’ús de gels hidroalcohòlics o mascaretes i la manipulació de pirotècnia, pel fet que són elements altament inflamables.