radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Home Comarcal El Maresme vol demanar a l’Estat no haver de pagar les taxes d’ocupació de les platges fins a finals d’any

El Maresme vol demanar a l’Estat no haver de pagar les taxes d’ocupació de les platges fins a finals d’any

Comarcal Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 300 0

Foto: costadebarcelonamaresme.cat

Així ho ha informat el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, organisme a través del qual un total de 16 municipis de la nostra comarca faran aquesta petició.

Les poblacions, entre les quals s’inclouen Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda i Calella, entre altres localitats del litoral maresmenc, volen demanar per carta a l’Estat que les exoneri de les taxes d’ocupació de les platges des del principi de la pandèmia fins a final d’aquest any 2020, igualment com han fet els ajuntaments de Tarragona i el Garraf.

En concert, segons informa el Consorci, l’alliberament de les taxes es proposa per tots els adjudicataris i concessionaris de les platges, tant per a les activitats de temporada contemplades en els Plans d’Usos com de Concessions actualment vigents sol·licitades, siguin sobre les zones de Domini Públic Marítim Terrestres o en zones de Servitud de Protecció.

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme explica que, en la petició que es farà a l’Estat, s’argumenta que la majoria dels municipis maresmencs depenen majoritàriament del sector turístic, “amb el litoral com a principal servei i atractiu, que es gestiona de manera sostenible i també com espai saludable i font de salut”. En aquest sentit, l’ens afirma que l’impacte econòmic causat per l’aturada de l’activitat per culpa de la crisi derivada de la Covid-19 ha afectat greument a les empreses, especialment a les dedicades al sector de serveis turístics, i que segons afirma el consorci “veuen perillar la seva continuïtat per la considerable pèrdua d’ingressos”.