radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Inici » Palafolls podria passar dilluns que ve a la fase 3 de la desescalada

Palafolls podria passar dilluns que ve a la fase 3 de la desescalada

COMPARTEIX-HO
, / 630 0

El Govern català ha proposat que les regions sanitàries de Girona –on s’hi inclou Palafolls- i la Catalunya Central passin a la fase 3 del desconfinament el proper dilluns 15 de juny.

Si el Ministeri de Sanitat, que és qui ha de dona-hi el vist-i-plau, ho accepta, Palafolls passaria a la nova fase després d’haver-se mantingut dues setmanes a la fase 2, juntament amb la resta de la regió sanitària de Girona, sumant-se a les regions del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Alt Pirineu i Aran, que estan en fase 3 des d’ahir dilluns.

En la nova fase, les trobades amb altres persones poden augmentar fins a grups de 20, i no hi ha franges horàries per les sortides. Els comerços poden ja obrir sense límit de superfície, sempre que no se superi la meitat de la capacitat, i els bars i els restaurants poden continuar servint a l’interior i a la barra amb la meitat de la capacitat, i a les terrasses es pot ocupar fins a un 75% de l’aforament. Per la seva banda, discoteques i bars d’oci nocturn poden reobrir les seves portes a un terç de l’aforament.

Els cinemes, teatres i auditoris, així com monuments i biblioteques, poden obrir amb la meitat de la capacitat, el mateix aforament que poden tenir els gimnasos, que en fase 3 ja poden oferir classes dirigides.

Malgrat la flexibilització de les mesures continua vigent l’estat d’alarma –continuarà aplicant-se fins el 21 de juny- i continua essent obligatori portar posada la mascareta a partir dels 6 anys d’edat en els espais públics, sempre que no es pugui mantenir la distància de 2 metres, i sempre en el cas del transport públic. Tot i que no es obligatori, s’aconsella el seu ús en infants de 3 a 5 anys, i són preferibles les higièniques o quirúrgiques de tapin nas i boca. Queden exemptes de l’obligació de dur mascareta les persones amb dificultats respiratòries, amb discapacitat o dependència, així com no cal portar-ne en situacions incompatibles com fent esport, menjant o bevent.

Dilluns que ve, les regions sanitàries de Lleida, ciutat de Barcelona i les Metropolitanes Nord i Sud es quedarien en fase 2 de la desescalada, en què van entrar ahir dilluns, així com ho farien també les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf.