radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Ona MaresmeDilluns, 15:00-17:00
En marxa els lectors de matrícules
, / 1805 0 0

En marxa els lectors de matrícules

COMPARTEIX-HO
Home Policial - Judicial En marxa els lectors de matrícules

Foto: RP

Des de fa uns dies la Policia local de Palafolls té un altre element de seguretat al nostre municipi. Puntualment els agents reben informació dels vehicles que passen per Palafolls i els que entren a Sant Genís o Mas Reixach gràcies a 3 càmeres que controlen els accessos al nostre municipi.

Aquestes càmeres llegeixen les matrícules i reporten a la policia qualsevol cas de vehicles robats o sospitosos en qualsevol delicte registrat. Aquests lectors de matrícula estan connectats a una base de dades i alerten als agents de la presència de cotxes fitxats, pel que la Policia local pot actuar ràpidament.

Miguel Angel Marín, sots inspector de la Policia Local de Palafolls, explica que es busquen els delinqüents que es mouen de poble en poble i que gràcies a aquest sistema és més fàcil de localitzar.

Aquests lectors no només llegeixen les matrícules, sinó que també aporten diferent informació. El sistema indica si és un vehicle recurrent, el seu grau de contaminació i, també, la seva velocitat. Marín, però, reafirma que la voluntat d’aquestes càmeres no és la de radar i que per tant no són per sancionar excessos de velocitat.

Dilluns passat la càmera de la carretera d’accés a la Costa Brava va controlar prop de 20 mil vehicles. Segons ha pogut comprovar aquesta emissora molts dels vehicles comprovats en aquest punt sobrepassa el límit de velocitat permès. En el tram controlat la velocitat màxima és de 50 km/h i, per exemple ahir, es van detectar diferents vehicles per sobre dels 100km/h.