radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDivendres, 15:00 -17:00

i després

dGorra eXpress
Ràdio Palafolls
Divendres, 17:00-20:00
Home Salut La CSMS reobre les consultes externes dels hospitals

La CSMS reobre les consultes externes dels hospitals

Salut

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 274 0

Foto: Ajuntament de Blanes

La millora de la situació, malgrat continuar en plena lluita contra el coronavirus, ha fet que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva mica en mica pugui anar recuperant l’activitat d’alguns àmbits que van quedar aturats amb l’arribada a la pandèmia.

Així, l’ens sanitari ha anunciat aquest dilluns la reobertura presencial de les consultes externes als hospitals. La Corporació ha anunciat que es farà de forma progressiva tant a l’Hospital Comarcal de Blanes com al Sant Jaume de Calella, i atribueix la represa de l’activitat a la disminució de casos per la Covid-19.

La CSMS informa que, durant els darrers mesos, l’atenció s’ha dut a terme de forma telefònica, però considera que amb l’actual context es pot anar recuperant paulatinament l’activitat presencial a les consultes externes dels dos centres hospitalaris. També es preveu una recuperació de l’activitat a l’atenció primària i als centres de rehabilitació per atendre els casos més prioritaris, sobretot els casos de pacients amb patologia oncològica o els que poden patir un empitjorament si no segueixen els controls pertinents.

La corporació sanitària assegura que la reobertura es farà “sempre dins d’uns criteris de màxima seguretat”, per tal de protegir pacients i professionals, i evitar així nous contagis. D’aquesta manera, doncs, l’atenció es farà només a la meitat dels espais de consultes externes, mantenint zones tancades i guardant sempre les distàncies de seguretat oportunes.

La CSMS ha informat també que l’accés als centres s’haurà de fer sempre amb una mascareta i que, tant com sigui possible, els pacients hi vagin sols o, com a màxim, amb un acompanyant, si és necessari. També es demana puntualitat per evitar aglomeracions i que se segueixin les mesures higièniques i sanitàries per a prevenir els contagis.