radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu VespreDilluns, 19:30 -20:00

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Salut Coronavirus Palafolls quedaria fora de les regions sanitàries que passaran a la fase 1

Palafolls quedaria fora de les regions sanitàries que passaran a la fase 1

Coronavirus

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 2567 0

El proper dilluns 11 és la data fixada pel pas a la fase 1 del desconfinament d’aquelles zones que es considera que tenen un risc més baix de rebrot per la Covid-19.

En les darreres hores, la Generalitat ha proposat al Govern espanyol que només 3 de les 9 regions sanitàries en què es divideix Catalunya passin a la fase 1; són Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu i Aran, a les quals s’atorga un risc baix de rebrot de coronavirus. La resta de regions, per la seva banda, dilluns continuarien en fase 0, ja que es considera que tenen un risc moderat de rebrot.

Entre aquestes hi ha les regions Metropolitana Nord i Girona, les dues en què es divideix el Maresme, una de les comarques catalanes que depèn de dues regions diferents. En el cas de Palafolls, el municipi s’inclou dins de la regió sanitària Girona.

D’aquesta manera, a partir d’aquest proper dilluns el nostre municipi i la major part de territori català continuaria com fins ara, per tal d’evitar la mobilitat des de l’àrea metropolitana de Barcelona cap a altres regions sanitàries. En aquets sentit, només Barcelona ciutat és la regió que queda separada de la resta per un risc moderat-alt.

D’aquesta manera, doncs, i si tira endavant la proposta de la Generalitat, els palafollencs i palafollenques hauran d’esperar per poder fer reunions familiars en domicilis d’un màxim de 10 persones, així com encara no podran reobrir les terrasses de bars i restaurant ni tampoc els hotels i allotjaments turístics, entre altres mesures.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va dir ahir que la setmana vinent es farà una proposta per les regions que tenen risc moderat –on s’hi inclou Palafolls-, i va aclarir que el fet que aquest dilluns no es passi a fase 1 no vol dir que calgui esperar 15 dies més.