radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDimarts, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Dimarts, 18:00-19:30
Home Salut Coronavirus S’activa una prestació d’urgència per a afectats per la crisi del coronavirus

S’activa una prestació d’urgència per a afectats per la crisi del coronavirus

COMPARTEIX-HO
, / 814 0

Des d’avui dijous, el Govern de la Generalitat ha activat un ajut extraordinari destinat a la cobertura de subministraments bàsics i adreçat a persones i famílies afectades per la crisi ocasionada per la Covid-19.

La prestació, que prové d’una dotació pressupostària de 20 milions d’euros prevista pel govern català, consisteix en un ajut extraordinari per a la sostenibilitat econòmica de les famílies catalanes per un import de 200 euros, en un pagament únic, i que té per objectiu facilitar l’adquisició de productes d’alimentació, farmàcia i altres subministraments bàsics.

Segons ha informat l’Ajuntament de Palafolls, la prestació s’adreça a persones físiques, en estat laboral actiu, que tinguin càrregues familiars i que es trobin en algun dels diversos supòsits que ha estipulat el Govern. D’una banda, que siguin treballadors per compte aliè afectats per un ERTO per força major o per causes econòmiques, tècniques i de producció; també treballadors per compte aliè, fixes discontinus, afectats per un ERTO; treballadors per compte aliè afectats per l’extinció del contracte de treball i, per últim, treballadors per compte propi amb suspensió o reducció de l’activitat econòmica.

El termini per sol·licitar aquests ajuts ha començat avui dijous i restarà obert fins que s’acabi la dotació pressupostària destinada a la prestació. Les peticions es poden tramitar a través d’aquest enllaç. La sol·licitud es resoldrà en el termini de 7 dies hàbils. Un cop atorgat l’ajut, el pagament es farà mitjançant transferència bancària i en un màxim de 7 dies hàbils.

El consistori palafollenc ha informat que cada unitat familiar té dret a una sola prestació extraordinària per subministraments bàsics. Tot i així, aquest ajut serà compatible amb la percepció de qualsevol altre ajut o prestació concedida per altres administracions, ens públics o privats.