radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Sessións DJ localsDissabte, 00:00-02:00
Home Salut Coronavirus Permeten anar als horts d’autoabastament per collir productes, incloent els horts urbans

Permeten anar als horts d’autoabastament per collir productes, incloent els horts urbans

COMPARTEIX-HO
, / 239 0

Així ho ha anunciat aquest cap de setmana Protecció Civil després que, en un principi, aquest supòsit no fos permès dins de les excepcions de l’estat d’alarma per poder srtir al carrer.

El comitè tècnic del Pla d’emergència PROCICAT va plantejar dissabte a l’Estat la necessitat de flexibilitzar la mesura en aquest sentit i permetre que les persones que disposen d’un hort per cultivar-hi productes de consum propi poguessin anar-hi per fer la seva collita.

Segons ha informat Protecció Civil, des del Departament d’Interior es considerava que calia fixar un criteri que fes compatible la necessitat dels ciutadans d’anar als horts amb les garanties de seguretat necessàries per a la salut d’aquestes persones.

D’aquesta manera, amb el nou criteri aplicat, a partir d’ara es pot anar a l’hort, si és fora del domicili habitual, sempre que sigui un espai on es cullin productes per l’autoabastament, si es tracta d’un hort on hi ha animals als quals cal cuidar o bé si es tracta d’una activitat econòmica.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Palafolls ha informat que la mesura inclou també els horts urbans que hi ha al municipi, i es continua autoritzant als seus usuaris que hi puguin anar. A la vegada, des del consistori demanen extremar les precaucions i continuar respectant les normes de distanciament social, higiene i fent desplaçaments individuals.

D’altra banda, les autoritats han recordat que queden exclosos d’aquest nou criteri els horts que puguin haver a segones residències, degut a la prohibició de traslladar-se a aquests domicilis.