radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Ona MaresmeDivendres, 15:00-17:00
Home Salut Coronavirus L’Ajuntament amplia l’acció de la campanya #NingúSolAPalafolls a menors de 65 anys

L’Ajuntament amplia l’acció de la campanya #NingúSolAPalafolls a menors de 65 anys

COMPARTEIX-HO
, / 455 0

El consistori palafollenc encetava aquesta setmana aquesta iniciativa, amb la voluntat d’evitar al màxim les situacions de vulnerabilitat que poden patir els veïns i veïnes del municipi, especialment d’aquelles persones que viuen soles.

Justament aquesta setmana coneixíem les dues primeres morts per coronavirus a Palafolls. Es tractava de dues persones més joves de 65 anys i sense patologies prèvies. Aquest fet ha motivat a l’Ajuntament de Palafolls per prendre una nova mesura dins de la campanya per prevenir la vulnerabilitat social. D’aquesta manera, el consistori ha decidit ampliar el radi d’acció de la iniciativa i vol també controlar les situacions de persones més joves de 65 anys, per tant fora del considerat com a grup de risc.

Sònia González, regidora de Gent Gran de l’Ajuntament de Palafolls, explica que un cop s’hagi pogut controlar el sector de població d’edat més avançada, s’anirà trucant també a les persones de menys edat que puguin trobar-se en situació de vulnerabilitat.

L’Ajuntament compta amb dues persones que s’encarreguen de realitzar les trucades als habitants més vulnerables, normalment a la tarda, i fins ara ja s’ha contactat amb més d’un centenar de veïns i veïnes de forma regular.

González explica que les persones ateses expressen necessitats molt diverses. Moltes d’elles simplement necessiten poder conversar amb algú i explicar-los la seva situació, mentre que d’altres aprofiten la trucada per demanar l’assistència del voluntariat.

L’Ajuntament continua demanant que, en cas que algú detecti qualsevol incidència en alguna persona, s’alerti a les autoritats per poder actuar si fos necessari. El consistori recorda també que ha posat a disposició el telèfon 673 28 31 30 per atendre els veïns i veïnes de Palafolls que siguin més vulnerables davant la pandèmia de la COVID-19.