radiopalafolls.cat


play

Ara fem

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 21:25 -22:00

i després

Assumptes Interns
Marc Ferri
Dimarts, 22:00-23:00
Home Salut Coronavirus L’Ajuntament emet un ban d’alcaldia amb recomanacions i advertències a l’hora de passejar el gos

L’Ajuntament emet un ban d’alcaldia amb recomanacions i advertències a l’hora de passejar el gos

COMPARTEIX-HO
, / 583 0

Sortir a passejar el gos és un dels supòsits que contempla el decret d’estat d’alarma vigent per permetre la sortida al carrer, igualment com ho és anar a comprar, cuidar d’una persones dependent o desplaçar-se al lloc de treball.

Tot i així, des del consistori palafollenc s’ha decidit publicar en les darreres hores un ban d’alcaldia que vol regular amb algunes mesures aquestes sortides perquè es limitin a cobrir les necessitats biològiques dels animals de companyia, sense que hi hagi risc de contagi per les persones.

El ban estableix que les passejades amb el gos han de ser curtes, amb la durada estrictament necessària perquè l’animal faci les seves necessitats fisiològiques, i no anar més enllà d’una distància superior als 100 metres del domicili. Aquesta limitació de la distància també l’han establert, mitjançant bans d’alcaldia, municipis com Arenys de Mar –on tampoc es pot passejar el gos més lluny dels 100 metres- o Calella –en què la distància màxima s’ha establert als 300 metres.

Cal passejar el gos de manera individual, i només es podrà sortir acompanyat d’una persona que es tingui a càrrec i que no pugui quedar-se sola al domicili.

Durant la sortida, cal portar una ampolla d’aigua per netejar l’orina i bosses per a les defecacions del gos.

El ban estableix també que durant la passejada no es podrà tenir contacte amb la resta de persones ni animals de companyia que hi hagi a la via pública, i que caldrà respectar una distància mínima de 2 metres amb la resta de veïns.