radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Divendres, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDivendres, 19:30-20:00
Home Salut Coronavirus La Generalitat garanteix les beques menjador pels infants malgrat no hi hagi escola

La Generalitat garanteix les beques menjador pels infants malgrat no hi hagi escola

COMPARTEIX-HO
, / 533 0

El Govern català ha anunciat que manté les ajudes de menjador a un total de 160.000 nens i nenes, tot i que els centres educatius es mantinguin tancats per culpa del coronavirus.

La Generalitat començarà a repartir aquests dies targetes moneder a través dels ajuntaments i els consells comarcals, en què es carregarà a cada família l’import de la prestació diària pel total de dies que s’allargui el tancament de les escoles, mesura que es mantindrà vigent fins que tornin a obrir els centres.

Judit Puig, membre de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Palafolls, explica que el Consell Comarcal del Maresme serà l’encarregat de fer arribar les targetes a l’Ajuntament, i aquest a les famílies. Les targetes vindran precarregades amb l’import dels menús que se servirien a les escoles, compensant així la despesa que tenen les famílies.

Les targetes han estat creades per La Caixa, i es podran fer servir a comerços, tot i que Puig aclareix que, de moment, desconeixen quins exactament.

Les famílies hauran de signar un document conforme se’ls entrega la targeta, que segons la Generalitat tindrà carregat l’import corresponents als primers 15 dies decretats, amb la previsió de fer nous ingressos en cas que la situació s’acabi perllongant en el temps, i amb caràcter retroactiu des que van tancar els centres escolars.

Judit Puig explica que les famílies palafollenques, de moment, han d’esperar-se que l’Ajuntament es posi en contacte amb elles per tal de gestionar l’entrega de les targetes. En aquest sentit, per evitar desplaçaments, serà el propi consistori qui les donarà als domicilis.

Segons dades del Govern català, 140.000 targetes seran per a nens i nenes usuàries del servei de menjador i 20.000 aniran destinades a menors usuaris dels serveis d’intervenció socioeducativa amb servei de menjador.