radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Ona MaresmeDimarts, 15:00-17:00
Home Obres Endesa substitueix 24 quilòmetres de cablejat al Maresme per millorar la xarxa

Endesa substitueix 24 quilòmetres de cablejat al Maresme per millorar la xarxa

Obres

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 187 0

La companyia elèctrica assegura que, durant el 2019, ha invertit un total de 261 Mil euros a reformar tecnològicament part de la xarxa elèctrica de baixa tensió del Maresme, amb l’objectiu d’incrementar la seguretat de les infraestructures i millorar la qualitat i la continuïtat del servei a la comarca.

Segons ha informat Endesa, l’actuació ha consistit en substituir 24 quilòmetres de xarxa elèctrica convencional per una de nova de cable trenat. Aquesta adequació, segons la companyia, representa una reducció “important” de les mides i amplitud física de la línia, ja que les tres fases del cable es mantenen unides però aïllades, evitant contactes no desitjats per culpa del vent o altres factors externs.

Endesa qualifica el nou disseny de “més robust i resistent” als fenòmens meteorològics adversos, i assegura que es guanya en seguretat i que queda molt més integrat en l’entorn natural. Segons explica la companyia, el nou cablejat té una secció més gran, la qual cosa permet repartir millor les càrregues, garantir un subministrament més estable, absorbir eventuals puntes de consum, donar resposta al creixement vegetatiu i atendre possibles nous clients que hi pugui haver en un futur.

Palafolls ha estat un dels 13 municipis en què Endesa ha actuat amb aquesta renovació del cablejat, juntament amb altres localitats properes com Tordera o Calella.

Els treballs de millora de la companyia formen part del pla de substitució de xarxes convencionals de baixa tensió del Maresme.