radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home Mobilitat Malgrat aposta per traslladar la via del tren cap a l’interior

Malgrat aposta per traslladar la via del tren cap a l’interior

Mobilitat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 580 0

El consistori malgratenc considera que cal aprofitar la incidència del Gloria per repensar l’actual emplaçament de la via del tren a primera línia de mar.

En aquest sentit, l’Ajuntament malgratenc demana més celeritat en la reconstrucció del Pont per recuperar la connectivitat amb Blanes i Girona.

Alhora, considera que cal fer un projecte de futur que contempli els compromisos climàtics, però que també pugui donar resposta a les necessitats de més trens i més freqüència amb una doble via a tota la línia del Maresme. Un desdobalment que Jofre Serret, portaveu del govern malgratenc, considera que no es pot fer a primera línia de mar, pel que reclama pensar ja l’infrastructura en una nova ubicació.

Un trasllat de via que ja estava contemplat en un projecte aprovat fa 10 anys i que preveia que la R1 de Rodalies aniria per l’interior amb estacions lluny de les platges. Fins i tot es preveia una estació de trens a tocar de la Figuerassa a Sant Lluís. És el que es coneix com a Pla Territorial Metropolità de Barcelona, aprovat per la Generalitat de Catalunya l’any 2010.

A diferència de Blanes, Malgrat encara no s’ha reunit amb ADIF i Renfe, i demana al gestor ferroviari que agilitzi la recupeació del servei.