radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Sessións DJ localsDissabte, 00:00 -02:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Home Mobilitat 20 milions és la xifra de danys ferroviaris que estima Adif després del temporal Gloria

20 milions és la xifra de danys ferroviaris que estima Adif després del temporal Gloria

Mobilitat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 350 0

Pont de les vies del tren esfondrat entre Malgrat i Blanes – Foto: RP

És el resultat de les primeres estimacions fetes per Adif. En total s’han detectat 52 zones amb afectacions greus o molt greus, i que se situen principalment al nord de la demarcació de Barcelona i a Girona.

Adif argumenta que la simultaneïtat en què s’han produit els danys ha dificultat que es poguessin resoldre les incidències. A nivell de circulació de trens el servei s’ha pogut restablir amb relativa normalitat, però no pas la línia maresmenca.

En aquest sentit, un dels punts d’afectació més important va ser, precisament, la línia R1 de Rodalies, al Maresme, que va quedar tallada després que el desbordament de la Tordera fes caure el pont de les vies entre Malgrat i Blanes.

En aquesta zonba, segons informa el Punt Avui, encara hi ha d’accedir els tècnics per poder fer valoració de les actuacions que caldrà fer per tal de reconstruir el pont.

Entre les incidències enumerades per Adif durant el temporal Gloria hi ha les provocades pel fort onatge i el vent, la caiguda d’arbres a les vies, la inundació de túnels i despreniments.

En aquest sentit, el Col·legi de Geòlegs ha avisat aquesta setmana de la necessitat de traslladar la via del tren a l’interior del Maresme. En aquest sentit, demanen “retirar infraestructures i habitatges de la primera línia de la platja del Mediterrani i traslladar-les a l’interior”.

 

Ràdio Palafolls / El Punt Avui / ACN