radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00 -01:00

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Inici » Malgrat celebra avui el primer ple ordinari de l’any

Malgrat celebra avui el primer ple ordinari de l’any

Comarcal Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 784 0

La sala de plens del consistori malgratenc acollirà aquest vespre la primera sessió plenària de caràcter ordinari d’enguany. Serà un ple amb pocs punts a l’ordre del dia -un total de 4-, entre els quals destaca el segon, de modificació del tipus de l’Impost sobre Béns Immobles de naturalesa urbana -l’IBI-, per l’exercici 2020.

El consistori malgratenc va aprovar les ordenances a l’octubre sense tenir en consideració que el propi Ajuntament havia demanat una revisió del valor cadastral dels immobles a l’Estat. Aquesta revisió ja preveia un augment del 3% del valor dels immobles, o el que és el mateix un augment del 3% del rebut dels IBI. En detectar-se aquest augment, a finals d’any, i tenint en compte la voluntat de l’equip de govern de congelar taxes, avui es farà una modificació del coeficient que aplica l’Ajuntament per neutralitzar l’augment del valor cadastral i deixar l’apujada el rebut de l’IBI sense efectes.

A Palafolls ha passat una cosa similar i l’Estat ha revaloritzat els immobles amb un augment del 5% que el consistori ja va tenir en compta a l’hora d’aprovar les ordenances a l’octubre.

Abans d’aquesta modificació, el ple haurà començat per les disposicions, acords i resolucions d’especial interès pel consistori, i seguirà amb la dació de compte de diversos decrets d’alcaldia.

La sessió acabarà amb l’habitual torn de precs i preguntes, primer dels regidors i regidores del ple i després del públic assistent.