radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDimarts, 15:00 -17:00

i després

dGorra eXpress
Ràdio Palafolls
Dimarts, 17:00-20:00
Home Salut Aspronis no podrà fer la nova residència prop del camp de futbol

Aspronis no podrà fer la nova residència prop del camp de futbol

Salut Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 556 0

Residència Pinya de Rosa abans de la seva inauguració l’any 87.

L’entitat ha anunciat que desisteix de la construcció d’una nova residència per a persones amb diversitat funcional als terrenys que l’Ajuntament els havia cedit prop del camp de futbol.

Segons expliquen des de la Fundació Aspronis, la Generalitat ha canviat la consideració dels terrenys, d’uns 5,000 m2, fent inviable la construcció d’una nova residència que substitueixi l’actual centre que l’entitat té al costat del CAP de salut.

El projecte de nova residència té 10 anys i preveia un nou equipament per a 60 places per  substituir l’actual centre Pinya de Rosa, que es va inaugurar ja fa més de 35 anys.

Davant la impossibilitat de fer el nou centre, Aspronis ha estudiat com poder refer l’actual residència del centre de Palafolls per continuar oferint el servei als seus usuaris. Ho explica el gerent de la Fundació Francesc Durà.

Actualment el centre palafollenc dóna servei a 8 places de centre de dia i 45 més de residència.

Durà explica que el projecte de fa 10 anys preveia ampliar les places fins a la 60a, però que en aquesta dècada el model d’aquest tipus de residències ha anat canviant per un model de llars més reduïdes i menys places. En aquest sentit el responsable d’Aspronis no descarta trobar un altre emplaçament per poder construir una segona residència, més petita que la prevista inicialment, i que complementi l’actual centre que es rehabilitarà.

L’actual centre Pinya de Rosa es va inaugurar el 1987 en uns terrenys cedits per l’Ajuntament de Palafolls en el marc d’un complex sociosanitari que també incloïa el dispensari municipal. Es dóna el cas que el CAP també s’havia de substituir per un de nou, un projecte que finalment també haurà d’esperar, pel que ja s’ha anunciat la voluntat de reformar l’actual centre sanitari.