radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Política Moció d’urgència per demanar la nul·litat del judici del procés i la llibertat de Junqueras

Moció d’urgència per demanar la nul·litat del judici del procés i la llibertat de Junqueras

Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 835 0

Aquest matí, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha reconegut la immunitat d’Oriol Junqueras un cop va ser escollit eurodiputat i considera que el Tribunal Suprem hauria d’haver permès que el candidat d’ERC anés a recollir l’acta d’eurodiputat després de les eleccions europees del maig.

El TJUE ha dictaminat que Junqueras hauria d’haver pogut sortir de la presó per assumir el càrrec d’eurodiputat perquè considera que tenia immunitat parlamentària des del moment en què es van proclamar els resultats de les eleccions, a mitjans del passat mes de juny.

A la sessió del ple ordinari de l’Ajuntament de Palafolls d’aquest vespre, el grup municipal d’ERC ha introduït, amb caràcter d’urgència, una moció per demanar al Tribunal Suprem que apliqui la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i, en conseqüència, exigir la nul·litat del judici de l’1 d’octubre i reclamar la llibertat immediata d’Oriol Junqueras.

A la vegada i entre altres punts, la moció demana reclama que Carles Puigdemont i Toni Comín puguin adquirir també la seva condició d’eurodiputats de forma immediata.

Si prospera la seva urgència, la moció es debatrà finalment al ple d’aquest vespre. El podreu seguir en directe per Ràdio Palafolls a patir de les 19h.