radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Es comença a plantar espècies autòctones a la Riera de la Burgada
, / 270 0 0

Es comença a plantar espècies autòctones a la Riera de la Burgada

Medi Ambient

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Medi Ambient Es comença a plantar espècies autòctones a la Riera de la Burgada

Ja fa uns mesos l’Ajuntament de Palafolls va iniciar una campanya per tal de substituir les especies invasores que creien al voltant de les rieres del nostre municipi, com ara les canyes, per d’altres d’autòctones com l’aloc o la vinca.

Aquesta substitució permetria recuperar els espais de ribera amb vegetació pròpia de la zona i disminuir la factura del manteniment.

El programa ja ha aconseguit rebaixar el nombre de canyes a la zona de la Riera de la Burgada, una de les principals rieres que passen pel nostre municipi, pel que ja es pot començar a plantar i a introduir especies autòctones en els trams que encara estan naturalitzats.

Oriol Bassa, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls, explica que l’objectiu de les actuacions és reduir costos de manteniment i també fer menys vulnerables els entorns de la riera, ja que es minimitzaran els riscos de desbordament.

Bassa recorda que el procés per eliminar les canyes va començar ja fa un any i explica que no arrenca tota la planta sinó que es manté la seva estructura del sòl per ajudar a mantenir els marges sense erosió.

Un cop acabat aquest procés se n’inicia un altre, consistent en la plantació d’espècies autòctones. A més, Bassa afegeix que també està previst fer una revegetació de freixes a la zona del Passeig 1 d’octubre. En aquest sentit, explica el tècnic, el fet que sigui una espècie autòctona de riera no només permetrà comptar amb un espai agradable sinó que també ajudarà a consolidar l’ecosistema natural.

Aquesta actuació forma part del programa de Restauració i Manteniment de Rieres de Palafolls. l’Ajuntament també preveu editar uns díptics amb tot un seguit de recomanacions i informacions per tal que els palafollencs siguem conscients de quines són les bones pràctiques de la sostenibilitat a Palafolls en matèrie de rieres.

En aquests díptics es donarà consells per evitar desbordaments i inundacions de rieres i s’explicarà com i quan s’han de tallar les canyes de les ribes i quines són les millors espècies per poblar aquestes zones.