radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home Comarcal L’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes presenta avui l’espectacle «Tornem a casa XXL»

L’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes presenta avui l’espectacle «Tornem a casa XXL»

Comarcal Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 474 0

La històrica entitat cultural, que ja porta més de 50 anys de carrera a les seves espatlles, torna a ser protagonista aquest proper cap de setmana.

L’esbart presenta avui a la tarda l’espectacle «Tornem a casa XXL», que segons l’Ajuntament de Blanes es presenta com una proposta «singular des de tots els punts de vista», i que tindrà lloc a la Parròquia de Santa Maria.

Aquest espai, precisament, es troba en plena celebració dels seus 700 anys d’història, i l’Esbart Joaquim Ruyra hi presenta avui un espectacle que recull trets característics de les dues versions de l’espectacle que ja s’hi han acollit.

El cos de dansa actua en dues sessions aquesta tarda i vespre -a les 5 i a les 9- acompanyat de la música i veus en directe de la Cobla La Flama de Farners i el Cor de Cambra Sota Palau.

A banda, segons descriu el consistori blanenc, l’espectacle «Tornem a casa XXL» continuarà parlant de rituals i del fet que la comunitat ha utilitzat «referents religiosos i pagans» i «els ha assumit per crear-ne la seva particular forma d’expressió».

A banda, l’espectacle inclou també altres elements que el fan únic, com són la presentació de les creacions singulars de Manel Cubeles; la comemmoració dels 700 anys de la construcció del Palau dels Vescomtes de Cabrera, així com la pre-estrena de la peça de dansa «Bela Mondo: Buscant un món bonic», que proposa una reflexió a l’entorn d’alguns dels grans reptes de la societat del segle XXI, com la crisi dels refugiats, els extremismes ideològics, la retallada de llibertats, l’individualisme, les falses notícies, les creixents desigualtats socials o els populismes, entre d’altres.