radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Home Comarcal Les excavacions als Padrets, a Blanes, confirmen l’existència d’un jaciment arqueològic «excepcional»

Les excavacions als Padrets, a Blanes, confirmen l’existència d’un jaciment arqueològic «excepcional»

Comarcal Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 763 0

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, així ho corrobora el Servei d’Arqueologia de la Generalitat de Catalunya després de les prospeccions que s’han estat duent a terme els darrers dies en aquesta zona de la ciutat.

Segons explica el consistori blanenc, es tracta d’un espai «excepcional» que amaga sota terra un «nucli urbà consolidat». La regidora de l’Arxiu de Blanes, Olga Lopez, explica que s’ha descobert traçats de carrers i cantonades de cases amb bon estat de conservació i que es preveu trobar encara més carrers de l’antiga ciutat romana.

Es considera que les restes trobades a la Penya dels Padrets, al barri de Sa Massaneda, són úniques en el seu gènere en comparació a les d’altres poblacions del territori, on hi havia viles i no pas ciutats, com és el cas de Blanes.

Foto: Ajuntament de Blanes

Segons l’Ajuntament, el jaciment trobat als Padrets data de l’època romana, en un període situat entre l’any 75 abans de Crist i l’any 50 després de Crist.

La seva singularitat, afegeix el consistori, rau en què generalment els jaciments estan sota terra, amagats sota construccions actuals i sobre-posats capa a capa. En el cas del jaciment dels Padrets, aquest està a cel obert, i només caldrà excavar a fons per poder descobrir més detalls històrics.

La intenció del consistori és continuar l’any vinent amb les excavacions i millorar la seguretat del talús, per tal de poder obrir el jaciment al públic.

Segons informa l’Ajuntament de Blanes, des de la Generalitat s’ha elogiat la iniciativa empresa pel consistori blanenc d’haver tirat endavant aquest projecte, destacant l’espera que hi havia hagut perquè es dugués a terme aquest pas, que qualifiquen de «decisiu».

En aquest sentit, s’ha remarcat el valor patrimonial i cultural del jaciment blanenc, que segons el consistori blanenc permetrà poder obtenir noves dades històriques inèdites.