radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Sessións DJ localsDissabte, 00:00-02:00
Home Medi Ambient La superpoblació de senglars continua essent una problemàtica als entorns urbans del Maresme

La superpoblació de senglars continua essent una problemàtica als entorns urbans del Maresme

Medi Ambient

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 373 0

És una tendència creixent en els últims mesos, i avui dimecres diversos actors polítics i mediambientals s’han reunit en una trobada per posar damunt la taula solucions per abordar aquesta problemàtica.

Sota el títol de «La gestió dels conflictes provocats pel senglar en zones de seguretat del Maresme», la jornada ha agrupat avui a Mataró membres del Consell Comarcal del Maresme, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat i la Comunitat agroalimentària i del món rural, per tal d’afrontar la situació.

Segons els experts, actualment hi ha una superpoblació de senglars a la comarca, amb xifres que oscil·len entre els 5 i els 15 exemplars per cada quilòmetre quadrat.

En el cas de Palafolls, en els darrers mesos s’ha detectat la presència de senglars en entorns de l’Església i de les Feixetes dels León. Això, segons explica el tècnic de Medi Ambient de Palafolls, Oriol Bassa, es deu al fet que el senglar «ha perdut la por» a l’espècie humana.

En aquest sentit, tot i que explica no és un risc directe, sí que pot generar problemes greus als nuclis urbans.

Els problemes que ha viscut Palafolls dins del seu nucli urbà també els han tingut altres municipis maresmencs com Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Alella o Vilassar de Dalt, i és un fet ja habitual a la nostra comarca.

Bassa indica que les causes d’aquesta evolució, al final, s’han de buscar en l’acció humana, que ha acabat provocant un canvi d’hàbits dels senglars.

Els experts informen que, tot i que durant l’hivern la presència dels senglars als nuclis urbans no sigui tant freqüent, pel fet que als boscos hi tenen menjar, sí que adverteixen que amb l’arribada del bon temps és previsible que la problemàtica torni a augmentar.