radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Home Comarcal El Pessebre Monumental de Blanes estrena ubicació i es dedica al Vescomtat de Cabrera

El Pessebre Monumental de Blanes estrena ubicació i es dedica al Vescomtat de Cabrera

Comarcal

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 532 0

Centenars de persones han visitat ja el nou pessebre monumental de Blanes aquest passat cap de setmana festiu.

Aquesta tradicional instal·lació nadalenca estrena ubicació rere l’Ajuntament, a la plaça dels dies feiners.

També estrena format, ja que aprofitant que hi ha més espai, el pessebre ocupa ara uns 200m2 quatre vegades el què solia mesurar el pessebre de cada any, quan s’instal·lava davant del consistori, al passeig de dintre.

El nou pessebre compta a una 50a de figures, la majoria de figures humanes, però el més aplaudit són els efectes especials que acompanyen el pessebre, com ara el so de les campanes de la Parròquia Santa Maria o la tempesta amb pluja d’aigua real, acompanyada per un esclat de llampecs i so de trons davant la muntanya que corona el Castell de Montsoriu, a Arbúcies, situada a la part posterior del muntatge.

El XXVII Pessebre Monumental de l’Ajuntament de Blanes ha estat dissenyat per l’Agrupació Pessebrista de Blanes i per alumnes de diferents branques formatives de l’Institut Serrallarga de Blanes que per 7e any han sumat esforços.

Enguany el pessebre fa un homenatge als 700 anys de la fundació del Castell-Palau dels Vescomtes de Cabrera, i de retruc els 700 anys de la Parròquia Santa Maria. També s’hi veuen elements característics de Blanes com el Castell de Sant Joan o la Font Gòtica i les voltes del Carrer Ample, sota les quals s’ubica el naixement.