radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Comarcal Malgrat reactiva un programa de cura i atenció a les persones grans i vulnerables

Malgrat reactiva un programa de cura i atenció a les persones grans i vulnerables

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 328 0

L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha tornat a posar en marxa recentment aquest programa, sota el nom de «Detecta’m». Ho ha fet aprovant la despesa que ha de permetre reactivar aquesta iniciativa iniciada ja fa 3 anys, i que té per objectiu vetllar pel benestar de les persones més grans i amb més vulnerabilitat del municipi.

Segons dades que exposa el mateix consistori malgratenc, es calcula que aproximadament el 20% de la població del municipi forma part del col·lectiu de la gent gran.

L’Ajuntament explica que el programa «Detecta’m» respon a les necessitats d’inclusió social i comunitària de les persones majors de 65 anys que viuen soles, acompanyades d’altres persones grans o bé es troben en situació de dependències, i treballa per evitar «l’aïllament i l’exclusió social».

En el marc de la reactivació del projecte, l’Ajuntament de Malgrat pretén que aquest procés compti també amb participació i al implicació ciutadana.

En aquest sentit, la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de Malgrat considera que per aconseguir aquest complicitat cal engegar campanyes per sensibilitzar i divulgar entorn al projecte. Tot plegat, explica el consistori, amb l’objectiu d’aconseguir una població conscienciada sobre la «realitat social» de Malgrat, i que veïns i comerços locals puguin ajudar a detectar casos de persones grans que es trobin en situació de perill o alerta.

L’Ajuntament ha anunciat la intenció de reeditar el material de difusió de la campanya per un import d’entorn als 790 euros, amb la intenció que el programa es reactivi ja el proper mes de gener.