radiopalafolls.cat


play

Ara fem

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Dimarts, 10:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Home Mobilitat La meteorologia i la convocatòria de vaga compliquen avui el servei de la R1

La meteorologia i la convocatòria de vaga compliquen avui el servei de la R1

Mobilitat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 527 0

La situació meteorològica complicada de les darreres hores ha estat portant problemes de forma continuada des d’ahir dimecres a la línia R1 de Rodalies del Maresme.

A les afectacions de més de 30 minuts d’ahir a la línia maresmenca, i que Renfe atribuïa a les males condicions metrològiques, s’hi sumen avui noves complicacions.

A quarts de 8 del matí, el servei de Rodalies ha informat a través de Twitter que s’estaven produint afectacions que podien superar els 15 minuts amb «aturades i increments de temps de recorregut», i apuntava com a causa el temporal marítim, que «afectava les instal·lacions».

Una hora més tard, Rodalies informava que les afectacions ja podien superar els 30 minuts.

Tot plegat, en una jornada en què també hi ha convocada vaga parcial dels treballadors de Renfe, i que afecta també al servei de Rodalies.

La protesta ha estat convocada pel sindicat CGT coincidint amb el cap de setmana llarg que comença aquest divendres, i en la qual critiquen «la manca de voluntat de diàleg», la «desgana» i el «passotisme» que, afirmen, té l’empresa ferroviària i el Ministeri de Foment. Ala vegada, des del sindicat també denuncien falta de personal i una política de «privatitzacions i externalitzacions» al sector.

La vaga d’avui ha començat amb una primera aturada, amb serveis mínims, entre aquesta passada mitjanit i les 4 de la matinada; una segona entre les 11 del matí i fins les 3 de la tarda i una última franja d’aturada entre les 8 del vespre i la propera mitjanit.

Segons ha informat Renfe, durant la resta de la jornada es presta el servei habitual sense reduccions.

La convocatòria de vaga d’avui, però, no serà l’única d’aquest desembre, ja que s’ha anunciat també una nova jornada de protestes pel proper 20 de desembre, en què en aquest cas s’ha convocat una aturada continuada de 23 hores.