radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Home Comarcal La Marxa Popular de Miralles arriba demà a la seva 25a edició

La Marxa Popular de Miralles arriba demà a la seva 25a edició

Comarcal Esports

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 522 0

Es tracta d’una de les caminades de caràcter esportiu i popular amb més veterania de la nostra zona, amb un recorregut que passa per l’entorn natural del Montnegre.

Enguany, aquesta marxa arriba a la 25a edició, i ho fa de la mà del Club Esportiu Tordera ja per tercer any consecutiu, després que l’entitat que històricament l’havia organitzat, el Grup Excursionista Miralles, decidís aturar de forma temporal la seva activitat.

Segons explica el club torderenc, el nom de la marxa ve donat per la torre que presideix el cim d’un dels turons del parc, situat prop de Palafolls, a cavall entre els municipis de Tordera i Santa Susanna.

La caminada repeteix aquest 2019 el mateix format de recorreguts que l’any passat, amb una marxa curta de 12 quilòmetres i una de més llarga, en aquest cas de 17 quilòmetres.

Les dues modalitats arrencaran des de davant del Pavelló Esportiu de Tordera al punt de dos quarts de 9 del matí, i una hora abans s’obriran les inscripcions per participar a l’esdeveniment, que es faran exclusivament de forma presencial.

En aquest sentit, des de fa dos anys, el Club Esportiu Tordera va prendre aquesta decisió per intentar abaratir els costos per participar a la cursa.

Ho explica Albert Prats, president del club torderenc.

El recorregut de la cursa curta compta amb un desnivell de 215 metres, mentre que en el cas de la llarga aquest arriba als 300 metres.

Prats explica que, el primer any que el Club Esportiu Tordera va prendre el relleu organitzatiu de la cursa, van decidir fer alguns canvis en el recorregut per tal d’innovar, però finalment van decidir mantenir la idea d’itinerari inicial ja que així ho van demanar els mateixos participants, i que es manté també a l’edició d’enguany.

Tot i que la Marxa Popular de Miralles es presenta com un esdeveniment de caràcter no competitiu, i en el qual no hi haurà cronometratge, sí que deixa oberta la porta perquè cadascú decideixi si la vol fer caminant, corrent, en grup o de forma individual. La marxa acabarà amb un esmorzar per a tothom.