radiopalafolls.cat


play

Ara fem

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dijous, 23:25 -00:00

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Home Societat El Casal d’Homes prepara un nou Vermut Solidari per la Marató de TV3

El Casal d’Homes prepara un nou Vermut Solidari per la Marató de TV3

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 621 0

El proper 15 de desembre, la televisió pública de Catalunya organitza una nova edició de la Marató, una iniciativa solidària que, cada any, se centre en un àmbit de malalties determinat per tal de recaptar fons per la seva investigació.

Enguany, la iniciativa se centra en les malalties minoritàries, i porta per lema «Minories que fan una majoria». Com cada any, arreu del territori s’organitzen múltiples activitats de suport a la campanya, en què es recapten fons que destinats a la Marató.

A Palafolls, un de les entitats que enguany ha tornat a sumar-se a la iniciativa és el Casal d’Homes, que oferirà el seu ja tradicional «Vermut Solidari».

En parla un dels membres d’aquesta entitat, David Alenyà.

L’activitat tindrà lloc a partir de quarts de 12 del migdia del mateix diumenge de la Marató, a la plaça del Fòrum Palatiolo, al centre de Palafolls, i està previst que s’allargui fins a les 3 de la tarda.

Durant aquestes hores, diversos voluntaris del Casal d’Homes oferiran el clàssic vermut amb escopinyes, olives i patates.

Les malalties minoritàries, objectiu de la Marató de TV3 d’enguany, són malalties poc freqüents que afecten un màxim de 5 persones per cada 10.000 habitants.

Es tracta de malalties que, tot i ser molt diferents entre si, però totes elles acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants. Els experts calculen que les malalties minoritàries poden afectar fins a un 7% de la població general.

La Marató de TV3, que es va celebrar per primera vegada l’any 1992, és seguida per més de 3 milions de persones i recapta una mitjana, cada any, de 7 milions d’euros, segons dades de la mateixa televisió pública catalana.