radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Home Comarcal Puja l’atur a Palafolls i es situa en el màxim anual

Puja l’atur a Palafolls i es situa en el màxim anual

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 405 0

El novembre ha tancat amb 588 palafollencs a l’atur, són 35 persones més que a l’octubre. Amb aquests 588 aturats torna a marcar el màxim anual de desocupats a Palafolls. Una xifra que ja es va assolir el gener.

Els indicadors no són bons. D’entrada per que és el tercer mes consecutiu d’apujada de l’atur al nostre municipi, ara hi ha un centenar de desempleats més ara que a l’agost. Tampoc són bones les dades interanuals. Aquest novembre hi ha una una 40a d’aturats més que fa un any.

Fins el maig d’aquest any la tendència interanual era sempre en negatiu, és a dir que sempre hi havia menys aturats que un any abans. A partir del maig, però, s’ha trencat la tendència i cada mes acumula més aturats que l’any anterior.

Tot i que l’apujada de l’últim mes a Palafolls ha estat del 6,3%, ha estat una de les més baixes de la zona. Només Tordera ha experimentat una apujada més moderada, amb menys d’un 2%. Al municipi hi ha ara 1178 persones sense feina, el doble que a Palafolls.

Blanes amb un 6,6% d’augment es situa prop dels 2850 aturats. Pineda s’apropa als 2300 desempleats i on l’apujada s’ha notat més és a Malgrat.

A la localitat veïna el nombre de desocupats en l’últim mes ha augmentat un 17%, amb 175 nous aturats i superant el llindar de les 1200 persones. Al Maresme hi ha 580 persones més a l’atur, la majoria dels quals es sumen a la zona de l’Alt Maresme