radiopalafolls.cat


play

Ara fem

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 13:25 -14:00

i després

PelutsDilluns, 14:03-15:00
Home Medi Ambient Protecció Civil continua demanant prudència davant del temporal

Protecció Civil continua demanant prudència davant del temporal

Medi Ambient

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 647 0

El temporal de pluja i vent s’ha estat fent especialment visible durant la jornada d’avui dimecres en diversos punts del litoral català, amb onades que han arribat a superar els 5 metres d’alçada.

La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya és que el fenomen de fortes pluges s’allargui fins demà al matí, amb especial intensitat fins la mitjanit.

Segons el Servei Meteoròlogic del Maresme, Meteomar, la previsió apunta que la nostra comarca es veurà afectada al llarg d’avui i en les properes hores per un fort temporal de vent i marítim similar al viscut el novembre de fa 18 anys.

Les pluges també seran intenses, arribant als 100 litres en algunes poblacions de la comarca, una xifra que en 24 hores també pot registrar-se a totes les comarques de la demarcació de Girona i al sud de les Terres de l’Ebre.

A Palafolls, durant la jornada d’avui ha estat plovent de forma pràcticament ininterrompuda, amb una precipitació acumulada fins aquest vespre més de 33 litres per metre quadrat.

A nivell d’intensitat de la pluja, segons les previsions, a la façana litoral pot haver-hi nuclis localment molt intensos, sobretot a la costa de Barcelona i costa Brava, durant aquest vespre.

L’Agència Catalana de l’Aigua ha informat que cal estar atents a les possibles crescudes de rius i rieres, que es poden produir de forma sobtada al litoral i produir inundacions.

En aquest sentit, a mitja tarda l’ACA informava que el cabal del riu Tordera havia assolit el nivell d’alerta entre la capçalera i Sant Celoni.

Com és habitual en aquests casos, Protecció Civil demana la ciutadania que eviti fer desplaçaments innecessaris i que extremi les precaucions entorn de rius i rieres i també a les zones marítimes, així com que s’eviti el pas per zones inundables.

Protecció Civil de la Generalitat demana precaució també a l’hora de fer activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals.

En aquest sentit, l’organisme també recomana fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior, i en dates com les actuals també es demana tenir especial cura amb els elements de decoració de Nadal que hi ha als carrers.

En cas ‘haver de conduir amb fort vent, Protecció Civil recomana reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle; vigilar la distància de separació lateral quan s’avancin vehicles de grans dimensions; fixar-se en la trajectòria del vent observant els arbustos o arbres de la calçada i subjectar el volant de manera segura i forta.