radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00-13:20
Home Cultura Gospel Viu continua amb els tallers a les presons catalanes

Gospel Viu continua amb els tallers a les presons catalanes

Cultura Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 474 0

Aquest cap de setmana la formació palafollenca ha dut la seva Gospel X-perience al centre Penitenciari de Lledoners, prop de Manresa.

Es tracta de tallers musicals que formen part del projecte solidari Gospel Sense Fronteres, nascut al mateix temps que el grup vocal, i que ha portat el gospel i la positivitat del grup a hospitals, a països més desfavorits i que també ha arribat ara a les presons catalanes.

Aquest dissabte van ser els reclusos de Llandoners els qui van poder participar de l’activitat, que a l’agost ja s’havia fet un primer taller a la presó de Puig de les Basses, prop de Figueres.

Es tracta d’un taller obert als reclusos que, juntament amb una 20a de cantaires del grup, aprenen diferents peces musicals de gospel per després fer una audició final per la resta d’interns de la presó. Moisès Sala, director del grup, remarca que ells no fan una exhibició sinó que justament amb els presos participants creen una coral especial per a l’audició.

A Lledoners estan empresonats la majoria de líders independentistes catalans. Sala explica que tots ells van assistir a primera fila durant l’audició final i van poder parlar amb ells i amb altres interns de la presó.

Arran de la bona experiència de Puig de les Basses, repetiran taller en aquesta presó d’aquí a 10 dies i el grup palafollenc ja té demandes per anar a d’altres presons catalanes a desenvolupar aquesta experiència.

La formació està ja treballant en el que ha de ser el seu nou espectacle, que s’anomenarà “Vida” que s’estrenarà a principis de febrer al Palau de la Música de Barcelona. Serà un espectacle que deixarà de mirar cap a Amèrica i oferirà peces en català que s’han enregistrat aquesta tardor als estudis de Manu Guix.