radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Blanes demana la Creu de Sant Jordi per la Revista Recvll
, / 443 0 0

Blanes demana la Creu de Sant Jordi per la Revista Recvll

Comarcal

1 minute

COMPARTEIX-HO
Home Comarcal Blanes demana la Creu de Sant Jordi per la Revista Recvll

El ple d’ahir va aprovar demanar a la Generalitat que concedeixi la Creu Sant Jordi, la màxima distinció que atorga el govern català, a la Revista Recvll de Blanes.

La intenció del consistori blanenc és que es reconegui la contribució que aquesta revista, que l’any que ve celebra el seu centenari, ha fet a la tasca cultural, social i el seu compromís amb Blanes i Catalunya.

Totes les formacions van votar a favor d’aquesta demanda, excepte Ciutadans que s’hi va oposar.

L’acord es traslladarà a la conselleria de Cultura per tal que tingui en compte la candidatura de la Revista Recvll a l’hora d’atorgar les distincions. També s’enviarà a les institucions i entitats relacionades per demanar el suport i adhesió a la candidatura.

Es dona el cas que aquest any la Generalitat de Catalunya ha concedit una medalla de Sant Jordi a una altra entitat blanenca; la Fundació Aspronis, en aquest cas pels seus 50 anys de vida.

La Creu Sant Jordi va ser creada al 1981 per distingir les persones o entitats que, pels seus mèrits, hagin fet serveis destacats a Catalunya.

El primer número de la Revista Recvll es va publicar el 1920, escrit a mà i impulsat per un grup de joves blanencs sota el nom de ‘Recvll d’Or’. La revista va deixar de publicar-se al juliol del 36 pel xoc ideològic amb la 2a República i que va reaparèixer l’any 49. Anys més tard la revista va instaurar uns premis literaris que s’han mantingut fins ara esdevenint dels més importants de Catalunya.