radiopalafolls.cat


play

Ara fem

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 23:25 -00:00

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dijous, 00:00-01:00
Home Societat Palafolls torna a mostrar el seu rebuig a la violència masclista

Palafolls torna a mostrar el seu rebuig a la violència masclista

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 565 0

Avui dilluns és el Dia Internacional contra la Violència de Gènere i com cada any el nostre municipi ha tornar a mostrar el rebuig a tota classe de violència masclista.

Aquest matí, a les 9, s’ha inaugurat al Casal de la Dona l’ambientació especialment creada per a la commemoració d’aquest 25-N. Aquesta decoració, que es mantindrà fins el dijous 5 de desembre, es pot visitar, en horari de matí i tarda, segons l’horari del propi centre amb entrada lliure.

Ja el passat cap de setmana el mateix Casal de la Dona ha ofert passis del Projecte Dona, una creació teatral col·lectiva a favor de la igualtat de gènere.

A quarts de 12 del migdia ha començat l’acte institucional de repulsa a la violència de genere. Ha estat amb la presència dels alumnes de 4t d’ESO que han llegit el manifest de la jornada. Un manifest que recorda que la violència vers les dones continua, però que ara ja no compta amb el silenci de les víctimes.

El manifest, llegit per mitja dotzena de joves de l’institut també exposa la necessitat de continuar treballant per erradicar aquestes actituds violentes, posant en valor la importància de les dones joves.

Un cop llegit el manifest la companyia Mayèutica Teatre, ha dut a terme una performance que sota el nom de «El crim dels llençols blancs», tres dones expliquen com s’han convertit en victimes de violència masclista.

En cara avui, a partir de dos quarts de 7, es projectarà la pel·lícula «Flor del Desierto», un film que gira entorn la vida de la model somali Waris Dirie, qui va ser ambaixadora especial de l’ONU contra la mutilació genital femenina i que el 2002 va fundar la seva pròpia organització per lluitar contra aquesta practica. Serà una activitat gratuïta al Casal de la Dona.

Divendres durant tot el dia a l’Institut de la Font del Ferro es desenvoluparà la «Fira de l’Amor», una fira especial que busca desmitificar i reflexionar entre els més joves sobre els mites de l’amor romàntic.

Ja dissabte, també al Casal de la Dona, es farà la presentació de l’Associació de Dones Emprenedores de Catalunya.

 

Escolta el Manifest llegit avui pels alumnes de l’Institut de Palafolls: