radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
L’Ajuntament superarà el sostre de despesa per poder gastar més l’any que ve
, / 932 0 0

L’Ajuntament superarà el sostre de despesa per poder gastar més l’any que ve

General

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home General L’Ajuntament superarà el sostre de despesa per poder gastar més l’any que ve

El nou equip de govern preveu sobrepassar aquest 2019 aquest màxim que preveu la llei. La regla de la despesa estableix un sostre de despesa per al pressupost de les administracions públiques per tal de garantir que no s’estiri més el braç que la màniga. A Palafolls el sostre està en els 8 milions 600 mil €, quan el pressupost és de més de 10 milions. El sostre es marca independentment de si s’arriba o no als nivells d’ingressos previstos.

Conscient que el nostre municipi no té deute viu, el govern local preveu sobrepassar aquesta barrera per ajustar més el sostre de despesa del proper any amb la previsió dels ingressos recaptats. El límit màxim que aconsegueixi l’Ajuntament en el tancament d’aquest any, serà el nou sostre de despesa que es fixara pel nou pressupost de l’any 2020.

En conseqüencia d’aquesta mesura, l’Ajuntament haurà d’aprovar el proper any un Pla Econòmic i Financer, que obligarà al consistori a no poder endeutar-se durant el proper exercici, una opció que ja no contemplava el govern local. Francesc Alemany és l’alcalde de Palafolls.

El PSC, que va abstenir-se en aquest punt, va recordar que l’Ajuntament està en unes bones condicions econòmiques, sense deute viu i complint la regla de la despesa i la resta d’indicadors econòmics i no entenen la voluntat de trencar el sostre de despesa que evocarà a l’Ajuntament a un Pla Econòmic i Financer. Ho explicava Dolors Agüera, la portaveu i exregidora d’Hisenda del PSC.

Palafolls en Comú va mostrar-se en contra de la mesura. Assegura no entendre per què es vol sobrepassar el sostre de despesa. Asseguren que no volen ser còmplices de les modificacions pressupostàries previstes per augmentar la despesa.

Per sobrepassar la despesa permesa, el consistori va aprovar ahir alguns canvis pressupostaris per fer front a noves despeses fins a finals d’any. Entre d’altres s’instal·larà un parc de cal·listènia, l’expropiació d’un terreny a Sant Lluís- on hi ha un parc infantil- o la instal·lació de taules de pin pon en diferents espais del poble entre d’altres.