radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu VespreDivendres, 19:30 -20:00

i després

Parlem en SèrieDivendres, 20:03-20:30
L’Hospital de Blanes vetlla pel descans nocturn dels pacients
, / 674 0 0

L’Hospital de Blanes vetlla pel descans nocturn dels pacients

Comarcal Salut

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Comarcal L’Hospital de Blanes vetlla pel descans nocturn dels pacients

Cada dia a partir de les deu de la nit, l’Hospital Comarcal de Blanes posa en marxa l’Atrapa el Son, un seguit de mesures per promoure el descans nocturn dels pacients que es troben hospitalitzats al centre.

Entre aquestes mesures hi ha minimitzar el soroll, reduir la intensitat dels llum o reorganitzar les cures per crear un clima de tranquil·litat que permeti dormir sense interrupcions des de la mitjanit i fins aproximadament les 6 del matí.

El projecte, que s’ha implantat ja en altres hospitals, vol afrontar el problema de la interrupció del son en les persones ingressades i la consegüent manca del descans tant necessari pel bon funcionament del cos humà i per la recuperació després de qualsevol procés quirúrgic o patològic.

Les mesures introduïdes a l’Hospital de Blanes volen millorar els factors que s’ha vist científicament que influeixen en la qualitat del descans dels pacients; el soroll, la lluminositat, la temperatura i les tasques del personal d’infermeria.

En relació al soroll s’ha decidit abaixar el to dels timbres, concentrar el desplaçament de carros per la planta durant el dia, repartir telèfons sense fils a cada unitat perquè el personal assistencial se’l pugui emportar a la butxaca o incentivar que professionals, pacients i acompanyants utilitzin un to de veu més baix.

Pel que fa a la llum s’han repartit llanternes als professionals perquè no hagin d’obrir llums o tancar a partir de les deu de la nit els llums de l’entrada a les habitacions. També s’ha treballat en la reorganització dels horaris de les tasques assistencials dels professionals, sempre que l’estat del pacient ho permeti, aquestes s’han de concentrar respectant així el descans de les persones.

Per sensibilitzar de la importància de respectar el son de les persones ingressades s’han editat un conjunt de materials didàctics i informatius que es repartiran per les diferents unitats del centre per conscienciar a tothom, tant familiars com personal sanitari, sobre el descans dels pacients.