radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Societat La Protectora d’Animals de Palafolls fa una crida a l’adopció de gats i gossos

La Protectora d’Animals de Palafolls fa una crida a l’adopció de gats i gossos

Societat

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 1744 0

Foto: Protectora d’Animals de Palafolls

L’entitat que gestiona la recollida d’animals abandonats a Palafolls està saturada i la gossera que acull aquests animals sense llar està sobrepassada de la seva capacitat.

Davant d’aquesta situació denunciada per la Protectora d’Animals de Palafolls, l’entitat fa una crida a l’adopció responsable dels animals.

Només avui ja han ingressat a la protectora dos gossos trobats a la via pública, sense xip identificatiu, i recollits per la Policia. Dos animals més que entren a la gossera i que s’ajunten als més de 40 gossos -el mateix nombre de gats- que actualment ja estan cuidats en aquest espai mentre no troben una família.

La saturació, però, causa problemes al centre. D’entrada cal més menjar i més hores de dedicació dels voluntaris que gestionen la gossera, però també les baixes temperatures compliquen l’estada dels gats i gossos en aquesta instal·lació que està pendent de remodelació.

Davant de tot plegat la Protectora demana a la ciutadania més responsabilitat a l’hora de tenir animals de companyia. Demana que tots els animals estiguin xipats i censats, per tal que si es perden puguin ser localitzats, però també fa una crida a l’adopció responsable d’animals, no només dels més joves i sans, sinó també de tota la resta d’animals que acullen.

Cristina Dalmau és reponsable del centre.

Alguns dels animals que acull la protectora palafollenca ho tenen més difícil per aconseguir l’adopció, ja que presenten malalties, problemes de salut o alguna deficiència, com en Carmelo, un gos de 12 anys, que porta 5 anys al centre i al que se li ha extret un ull per culpa del glaucoma que l’ha deixat totalment cec. Com en Carmelo, són molts els gats i gossos que viuen a la Protectora esperant ser adoptats.

Dalmau també demana que no es prioritzi l’acollida davant de l’adopció. En aquest sentit, explica que en molts casos les famílies que acullen els animals ho fan de forma impulsiva i els retornen quan volen, cosa que perjudica encara més al propi animal i al centre.

A través del Facebook de la Protectora d’Animals de Palafolls es pot conèixer la història de molts dels animals que acull el centre.

Les persones que puguin ajudar a l’entitat poden posar-s’hi en contacte a través del telèfon 665 72 84 00 o bé al correu electrònic amicsanimalspalafolls@gmail.com.