radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Dos itineraris sobre la Guerra Civil al Maresme passaran per Malgrat
, / 547 0 0

Dos itineraris sobre la Guerra Civil al Maresme passaran per Malgrat

Comarcal Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
Home Comarcal Dos itineraris sobre la Guerra Civil al Maresme passaran per Malgrat

El projecte, en el qual participen 10 dels 30 municipis de la comarca, permetrà senyalitzar i preservar tots els elements de la Guerra Civil al Maresme i construir un Centre d’interpretació que s’ubicarà a Santa Susanna. A més, es dissenyarà una aplicació mòbil per seguir qualsevol dels 3 itineraris temàtics en els quals es vertebraran els espais i elements que es conserven de la Guerra Civil a la comarca.

Dos d’aquests recorreguts passaran per Malgrat de Mar. Es tracta de l’itinerari de la Defensa de la Costa que recorrerà les trinxeres trinxeres i els nius de metralladores, però també bateries de costa i llocs d’observació de la costa per evitar incursions per via marítima, que també passarà per Santa Susanna, i també de l’itinerari de la Reraguarda i el Front en el que es destacarà els emplaçaments i edificis més emblemàtics que van tenir una significació especial durant el conflicte o aquelles que, com Malgrat, van patir els bombardeigs aeris.

Encara es farà un tercer itinerari pels municipis que van acollir delegacions diplomàtiques quan van fugir dels perills de Barcelona.

A banda de la creació d’aquests itineraris turístics, també es faran obres de rehabilitació i consolidació d’elements patrimonials com el Refugi del Parc Dalmau de Calella i la redacció del projecte d’obres d’elements dins del domini públic maritimoterrestre, com ara les defenses marítimes, del Masnou, Mataró, Santa Susanna i Vilassar de Mar.

A més, es construirà a Santa Susanna un edifici que albergarà un Centre d’Interpretació. De fet aquest projecte neix sota l’impuls de l’Ajuntament de Santa Susanna que creu convenient preservar una col·lecció d’armament i d’altres objectes i documents de la Guerra Civil Espanyola amb la intencionalitat de recuperar la memòria d’aquest període històric.

Tot plegat té un pressupost de prop de 675 mil€ finançat a parts iguals per la Generalitat i els 10 municipis participants.