radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Home Política La participació a les 14h a Palafolls cau 3 punts respecte l’abril

La participació a les 14h a Palafolls cau 3 punts respecte l’abril

Política

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 779 0

Segons l’actualització de les 14h, la participació de les Eleccions Generals s’ha situat als 40,94 punts. Són 3 punts menys que les eleccions de l’abril, quan a la mateixa hora havien votat 43,91% dels electors.

Aquesta baixada de la participació a nivell local s’ha registrat també a nivell català i estatal. A Catalunya el percentatge de participació s’ha situat als 40,59 punts –també 3 punts menys que l’abril-, i a tot l’estat la caiguda ha estat una mica nés alta, ja que s’ha passat del 41,49% de participació a les eleccions del 28 d’abril al 37,92 actual.

Als municipis del voltant la tònica de les xifres de participació és similar a Palafolls.  A Malgrat s’ha registrat un 41,69%, pràcticament 3 punts menys que a l’abril, mentre que a Tordera, tot i que el descens respecte fa 6 mesos no ha arribat als 2 punts, a les 14h havien votat només un 36,64% del cens.

A Pineda la participació ha baixat gairebé 2,3 punts respecte a l’abril –amb un 41,56% del cens-, i a Blanes el percentatge al migdia era d’un 40,66% del cens –un 2,5 menys aproximadament respecte l’abril.

Just d’aquí a una hora, a les 6 de la tarda, us podrem actualitzar amb les noves dades de participació, quan faltaran ja només dues hores perquè tanquin els col·legis electorals. Serà a les 8 del vespre.

RP ha pogut parlar aquest migdia amb alguns dels representants polítics del nostre municipi. un d’ells ha estat el líder d’ERC a Palafolls i alcalde Francesc Alemany, que destacava la normalitat en el desenvolupament de la jornada i també la novetat del nou centre de votació pels veïns del centre, Santa Maria i Mas Carbó, que avui diumenge exerceixen el seu dret a vot al MiD i el Teatre de Palafolls.

Per la seva banda, la cap de l’oposició al ple palafollenc i portaveu del PSC a Palafolls, Dolors Agüera, coincidia també en destacar la normalitat en el funcionament d’aquesta nova convocatòria electoral a Palafolls.

Agüera ha fet esment també a la reducció de la participació, però assegurant que, malgrat la repetició electoral, la gent acabarà anant a votar.

D’altra banda, aquesta emissora ha pogut parlar també amb la representant de Palafolls en Comú al ple municipal, Clara Hidalga, que espera que la gent voti i que ho faci pensant molt bé el seu sentit del vot perquè, ha dit, “ens hi juguem molt”.

La regidora dels comuns ha valorat positivament la ubicació dels nous centres de votació però considera que hi falta llum i calefacció.

D’aquí a una hora, a les 6 de la tarda, coneixerem una nova actualització dels resultats de participació.

Els col·legis electorals es mantindran oberts fins a les 8 del vespre, i a partir d’aquella hora començarà el recompte de vots. RP us oferirà llavors una programació especial per seguir el desenvolupament de l’escrutini i per fer anàlisi de resultats.