radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home Comarcal Front comú al Maresme contra la violència masclista

Front comú al Maresme contra la violència masclista

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 408 0

Aquesta setmana s’ha presentat a la seu del Consell Comarcal del Maresme el Protocol comarcal per a l’abordatge de la violència masclista.

Segons ha informat l’ens supramunicipal, es tracta d’una eina per a totes i tots els professionals de la comarca que treballen per eradicar la violència masclista i, a la vegada, un instrument «viu que permet abordar, paulatinament i d’una forma òptima, totes les formes de violència masclista».

Segons informa el Consell Comarcal del Maresme, el document relaciona 4 àmbits on es produeix la violència masclista -la parella, la família, l’entorn laboral i l’espai social o comunitari-, i planteja un circuit comarcal perquè intervinguin de forma coordinada els diferents serveis implicats, com són serveis socials, serveis específics d’atenció a dones, servei d’intervenció especialitzada, àmbit de seguretat, àmbit de salut i àmbit judicial.

El document ha estat impulsat pel Consell Comarcal del Maresme i el Servei d’Intervenció Especialitzada de Mataró, i ha comptat amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona i la implicació d’ajuntaments, l’Institut Català de la Dona i la Generalitat.

En el que va de 2019, 49 dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles, una xifra que augmenta fins a les 1.024 dones mortes per la violència masclista des de l’any 2003.