radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Cocodril Club
Albert Malla
Dissabte, 12:05 -13:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Societat Un sentit homenatge a Jesús Machín omple Les Ferreries

Un sentit homenatge a Jesús Machín omple Les Ferreries

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 655 0

Vespre emotiu el que es va viure ahir a l’Escola Les Ferreries de Palafolls, que va retre homenatge al seu mestre Jesús Machín, que moria ara fa un mes.

A partir de quarts de 8 del vespre, desenes i desenes de persones van anar omplint de gom a gom el gimnàs del centre, en un acte que va començar amb la interpretació d’«El Cant dels Ocells» per part de membres de l’Escola Municipal de Música i Dansa.

Seguidament, la mestra Núria Vidal va llegir un emotiu escrit de Marià Mañé, antic director de Les Ferreries i company de Machín, en què es posava en valor el seu aspecte humà i es destacava també la seva energia.

Després del parlament, que va rebre un càlid aplaudiment per part dels assistents, l’escola va projectar un vídeo de record a l’empremta que Jesús Machín ha deixat al centre.

Minuts més tard, l’homenatge es va traslladar a la part exterior de l’escola, concretament a l’entrada d’un dels mòduls del centre, on els familiars de Machín van descobrir una placa que bateja l’espai amb el nom de «Mòdul Jesús Machín». Tot plegat, mentre des del saxo del director de la Banda de Palafolls, David Martínez, sonaven les notes del «My Way» de Frank Sinatra.

A la placa, l’escola expressa «admiració i gratitud» a Machín, i li agraeix «tota la seva energia, dedicació i bon humor que va fer créixer l’escola».

L’acte d’homenatge es va tancar amb una encesa d’espelmes al pati del centre, que els assistents van anar col·locant en forma de cor al terra.

Durant aquesta darrera acció de record, es va fer pública una iniciativa ciutadana per part d’alguns amics i companys de Machín perquè es posi el seu nom a la part asfaltada de la plaça Valls d’Ax, on s’han celebrat els sopars a la fresca amb els pobles agermanats amb Palafolls. Ho explicava Salvador Sagrera.

Jesús Machín va ser un palafollenc molt vinculat a l’àmbit educatiu de Palafolls però també a la vessant social i política del poble, ja que va ser impulsor de la Comissió d’Agermanament i regidor d’Educació, Cultura i Esports a l’Ajuntament.