radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Sessións DJ localsDissabte, 00:00-02:00
Home Política El ple tira endavant la moció de rebuig a la sentència del procés

El ple tira endavant la moció de rebuig a la sentència del procés

Política

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 487 0

Imatge del ple d’ahir a l’Ajuntament de Palafolls – Foto: RP

A les 7 de la tarda, l’Ajuntament de Palafolls iniciava la sessió extraordinària del ple municipal que, amb un únic punt a l’ordre del dia, havia de debatre sobre la moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem als activistes i polítics independentistes de l’1-O.

Els 10 punts de la moció, presentada per ERC Palafolls, van ser llegits pel líder de la formació i alcalde del municipi, Francesc Alemany, i seguidament es va obrir un torn de paraula per la resta de formacions del ple.

Dolors Agüera, portaveu del PSC, va dir que, per uns, la sentència és «massa dura» i, per altres, «massa curta», i va afirmar que l’Estat espanyol és «un estat democràtic i amb separació de poders».

Durant la seva intervenció, Agüera va apel·lar a la responsabilitat dels polítics, afirmant que tenen l’obligació de respectar a totes les opinions, apostar pel diàleg i lluitar per la convivència de tota la ciutadania.

Agüera va anunciar també que, des del PSC, es donaria llibertat de vot als regidors de la formació en aquesta moció.

Per la seva banda, la regidora de Palafolls en Comú, Clara Hidalga, va iniciar la seva intervenció dient que votaria «no» a la moció, i assegurant que els comuns són conscients de «les conseqüències» d’aquesta decisió.

En un discurs dur, Hidalga va afirmar que el vot en contra a la moció suposaria que se’ls anomeni «equidistants, feixistes i espanyolistes», i va dir que no es pot utilitzar ni justificar la violència per defensar cap idea.

La portaveu dels comuns va afirmar que no donarien suport a un moviment que l’únic que busca és «més poder i diners», i al que va acusar de «mentir i manipular», i va afegir que el seu sentit del vot seria un altre si no fos per les retallades aplicades per la Generalitat en els darrers anys.

Hidalga va afirmar que, pels comuns, el més important són «les persones i les seves necessitats bàsiques».

A les exposicions anteriors, el líder d’ERC, Francesc Alemany, va contestar que l’independentisme no és el responsable de cap fractura social, i va assegurar que l’Estat espanyol no vol debatre sobre l’autodeterminació perquè «es podria trobar amb una sorpresa».

Alemany va assegurar que l’equip de govern sempre intentarà garantir la llibertat d’expressió i la defensa d’idees amb la mateixa «empatia» que va dir que els agradaria rebre.

La moció va tirar endavant amb els vots a favor d’ERC, 4 vots en contra del PSC i una abstenció d’un dels seus regidors, i un vot contrari de Palafolls en Comú.