radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00 -01:00

i després

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Home Medi Ambient L’Ajuntament admet l’existència d’una colònia de cotorres a Palafolls però descarta que sigui un problema greu

L’Ajuntament admet l’existència d’una colònia de cotorres a Palafolls però descarta que sigui un problema greu

Medi Ambient

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 377 0

Font: Viquipèdia

Al ple ordinari d’aquest mes d’octubre, la regidora de Palafolls en Comú, Clara Hidalga, va preguntar al govern municipal sobre l’existència d’una colònia d’aquestes aus al nostre municipi.

El regidor de Medi Ambient, Aleix Freixa, va confirmar que s’havia detectat una colònia de cotorres a la palmera situada al costat de l’Església de Santa Maria.

Segons va explicar el regidor, els tècnics descarten que es tracti d’un problema greu, ja que el volum de la copa de la palmera es va reduint i, conseqüentment, també disminueix el nombre d’exemplars d’aquests ocells.

Des de l’oposició, el regidor socialista Martí Victòria va afegir que hi havia una altra colònia de cotorres en un dels eucaliptus propers al Casal d’Avis de Palafolls.

Freixa va explicar que anteriorment ja s’ha intentat capturar algunes d’aquestes aus, opció que finalment es va acabar descartant perquè es tracta d’una plaga estesa arreu de la comarca i no comportaria massa beneficis.

Malgrat que, segons explicava el regidor de Medi Ambient, la presència d’aquest animal a Palafolls no suposa actualment un problema greu, les cotorres són una espècie invasora causant de danys a l’agricultura, parcs i jardins, pot introduir malalties, així com és responsable de causar destrosses al mobiliari urbà i d’alterar els ecosistemes autòctons.